Det har så många gånger varit med stort vemod jag stått vid den sista dagen på året. Så många gånger det varit ett brokigt år jag lagt bakom mig. Men så känner jag inte år. Jag firar ut mig ur 2023 med ljus, tacksamhet och hasselbackspotatis.

I förmiddags åkte jag och Patrik ut för att dricka kaffe på samma plats som för fyra år sedan. Kravlöst.
När vi kom hem drog jag tarotkort som påminde mig om att jag är där jag ska vara. Det stod inte just så, men orden påminde mig om att ha tålamod och att det är flera bitar som ska falla på plats innan jag ska gasa iväg.

2024 önskar jag mig balans. Odla något i trädgården. Meditera. Skriva, skriva och skriva.
Samtala med vänner och möta människor som jag inte känner än.

Igår var Robban över till oss. Han började lära mig spela schack. Det var till min egen stora förvåning väldigt trivsamt. Jag hade tålamod att lyssna och lära. Det är som att sedan jag fick veta att jag både pga ADHD och min epilepsimedicin har svårare att lära mig (Eftersom de båda påverkar min hjärna) har blivit mycket mer tålmodig och snäll med mig själv… och då har det blivit lättare att lära. Så bakvänt och fint.

R sa att schack handlar om att räkna ut konsekvenserna av ett drag. Se det är något jag ägnat oerhört lite tid åt i mitt liv. Jag har bokstavligen rusat på och förvånat tittat på oredan som jag på olika vis skapat runt mig. Om man tänker att handligar i livet är olika form av drag. Det har varit en hel del schack matt.

Jag har skrivit en liten lista med ämnen som jag vill skriva om. Beröra här i min digitala anteckningsbok.
Öva mig i att skriva om ett ämne utan att sväva iväg. Stolpa upp och brodera inom en ram. <

Konkret. Det var ett ord som min förläggare Anders nötte med mig. Jag har fått öva på att vara konkret genom bokskrivandet. Nu ska jag öva vidare här. Har du något ämne som du önskar att jag skriver mer om? Filosoferar kring. Jag tänker på ämnen som sorg, längtan och mina egna villfarelser i livet.


2023. Tack. Du var sannerligen händelserik.


Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *