Under 2023 har mitt fokus legat på återhämtning. Förmågan att hämta mig åter.
Tillåta mig använda min energi och utmana mina gränser för att sedan klokt och mjukt hämta mig åter på det vis som för stunden passar mig bäst.

Det har verkligen inte varit en lätt sak att bemästra. Men att fråga sig ”Vad behöver jag nu?” kan vara det som gör hela skillnaden, ja om vi sedan agerar på svaret vill säga.
Det är så lätt att rusa på och behaga andra innan det egna behovet får stillas.

Idag behövde jag stillhet. Efter flera dagar med julmat, sockerintag och stillasittande tog jag mig själv och gick ut på en långpromenad. När jag kom hem tappade jag upp ett varmt bad, där jag hällde ner ett badsalt som heter Epsomsalt. Synnerligen skönt för huden. Jag ställde in min analoga väckarklocka på handfatet, la min anteckningsbok och penna på toalettlocket och satte sedan på en favoritlåt för avslappning. På repeat. I tjugominuter. Nu ligger du kvar här, sa jag på skarpen till mig själv.

Just tjugo minuter för att det stod så på påsen med badsaltet.
Vanligtvis blir jag rastlös och går upp direkt men något hände med mig. Jag mjuknade efter en stund.
Det var nog kombination av salt, sång och att jag fick skriva ur det som for runt i mig. Längtan efter ro i kroppen. Att landa.

Jag har så mycket som jag vill återberätta från 2023. Tänker mig att det här är en fin plats att samla allt på. Summera mig. Jag är bättre på att återberätta efter en stund. Kanske därför jag inte blivit en regelrätt influencer, jag behöver tid att vara i. Mitt i. Smälta. Sedan vill jag berätta.
När det är som allra starkast med intryck glömmer jag till och med min kamera. Men det är sällsynt.

Tur att det var andra som fotograferade på min bokrelease. Den vill jag berätta om.
Först ska jag torka mitt hår.
Välja en ny låt.
Fråga dig. Vad behöver du?

Det var den här låten som gick på repeat…

Meditera hem till sig själv.

Jag har under året kommit fram till att meditation gör mig gott. Väldigt gott. Men jag glömmer ofta bort det. Vad som gör mig gott. Det finns en app som heter Insight Timer som är perfekt för mig.
Gratis versionen innehåller så många bra meditationer. Jag brukar varva mellan att bara sätta en timer som bryter tystnaden med att plinga en gång i minuten och så lyssnar jag på en man som heter Andrew Johanson. 2024 ska jag ha fokus på att behålla mina goda vanor med meditation.
När jag är mer i kroppen än mitt huvud mår jag så mycket bättre.

Naturen, sömn, motion, samtal och meditation är sånt som får mig vara i min kropp.
Koffein, socker, stress och gluten är exempel på sånt som gör att jag åker rätt upp i mitt huvud och oroar mig. Övertänker och får besök av ångesten.

Att välja det som gör mig gott. Det vill jag ha fokus på.

Tjo!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *