Har du inte glömt ett mellanslag? 

Jo. Jo det gjorde jag. Glömde, men det får vara som en symbol för alla gånger jag glömt att andas med magen. Alla gånger jag haft större fokus på att hålla i en stämning runt mig än inuti mig. 

Ett mellanslag som glömts i vårt oerhört korrigerade samhälle. 

Nu går det inte att rätta. Skrivmaskin. Bokstav för bokstav och mellanrummet är som mellanrum är- där av en anledning och bör ej skyndas förbi. 

Jag hittade bilder jag tagit på mig själv under 2017 när jag bland annat låg inlagd på psyk, veckorna innan den första rättegången mot mannen som trots det utvidgade kontaktförbudet sökte upp & hotade mig dagligen. 

På någon enstaka bild såg jag trött eller ledsen ut, men på merparten såg jag SÅ JÄDRA härlig ut. Lättsam & glad. 
Det var så viktigt för mig att SE lycklig ut att jag ställde mig i ljuset från trapphusets fönster, höjde mobilen snett uppåt och vinklade ner hakan så jag både kunde se lycklig, försynt ut och behagande. S a m t i d i g t. Se det hade jag lärt mig var viktigt att vara bra på.
Ja, där på avdelning 23 i värmen. 

Att jag samtidigt var trasig i huvudet,  livslusten runnit ur mig & att jag var allt annat än just lycklig- det fick vänta. 
Huvudsaken var att det gick att redigera mig. Att jag kunde ge sken av. 

När jag ser tillbaka vill jag fösa ihop den splittrade unga kvinnan och hålla om henne. Mjukt och väldigt länge. För alltid-länge.

Idag ser jag trött ut.
Jag är trött. 
Jag är vill tillåta mig vara just där jag är. 

Det är ovant för det är som att i mig bor det en reseledare som ideligen vill vifta mig till platsen där det är all-inclusive. 
Där jag ler artigt när en människa skojar på min bekostnad. 

Jag tar inte sådana fotografier längre.
Om du ser glitter i mina ögon är det inte pynt- då är det glädje. 
Om du ser tårar, är jag berörd. 

Den bästa fotografen är min sambo. Han letar inte vinklar utan rynkor.
Han ser hela mig och så gör jag mig som bäst. 
Hela och alltihop. 

Om författare

Här är det uppställt fönster för bästa korsdrag. Släpper in syre och ut kommer orden. Mina fotografier, poesi och formuleringar. Håll till godo. /Pia

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.